Ogłoszenie

#1 2012-10-24 15:18:11

 kapselgekon

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Call me!
Skąd: Sosnowiec,Katowice
Zarejestrowany: 2012-07-14
Posty: 390
Punktów :   14 

[PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

Jest przejściówka z linki prędkościomierza na kostkę/wtyczkę elektryczną?
Na taką wtyczkę:
http://motrix.pl/test/zdjecia/P_101519
lub takoą
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi … 93956471_1

Ostatnio edytowany przez kapselgekon (2012-10-24 15:18:44)

Offline

 

#2 2012-10-26 18:18:26

 CzaQQ

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

7473259
Skąd: Tarnowskie Góry
Zarejestrowany: 2010-12-09
Posty: 886
Punktów :   14 

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

nie ma przejsciowki z sygnału analogowego na cyfrowy xD jak sobie to wyobrazasz. moze daloby sie zrobic obrotomierz bo jest fabrycznie elektroniczny ale predkosciomierz odpada

Offline

 

#3 2012-10-26 19:19:23

 kamilek112

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

4600622
Skąd: Klimontów/Swiętokrzyskie
Zarejestrowany: 2012-06-29
Posty: 1818
Punktów :   16 
Pojazd: Honda nsr 125
Wiek: 97'
WWW

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

a gdy  bym chciał licznik do zetki np. od aprili rs 50 lub hondy nrs 125 to by się dało podpiąć licznik bez żadnych zmian?


http://i59.tinypic.com/2d8gtaq.jpg
"Dz*wki, wóda, ostra feta, to nie dla mnie mam ROMETA <3"
Była: http://www.zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=2505&p=1
Jest: http://zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=5508

Offline

 

#4 2012-10-26 20:20:05

 CzaQQ

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

7473259
Skąd: Tarnowskie Góry
Zarejestrowany: 2010-12-09
Posty: 886
Punktów :   14 

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

nie, wszystko jest zupelnie inne, musialbys sie niezle nakombinowac zeby to jakos dzialalo i do tego wygladaowo byloby tragicznie

Offline

 

#5 2012-10-28 00:34:41

 kapselgekon

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Call me!
Skąd: Sosnowiec,Katowice
Zarejestrowany: 2012-07-14
Posty: 390
Punktów :   14 

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

Teraz was uszczęśliwię bo znalazłem taką przejściówkę
http://www.scooterkingz.pl/adapter-licznika-koso
Miłej zabawy bo wiem że otworzyłem wam bramę do tuningu zegarów:)

Offline

 

#6 2012-10-28 00:58:26

 automateusz

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Call me!
Skąd: Szczecin
Zarejestrowany: 2011-08-20
Posty: 462
Punktów :   -6 
Pojazd: Honda CBF600 '04

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

To jest bardzo proste w wykonaniu, dlatego zdziwiłbym się, gdyby jakaś firma tego prędzej czy później nie zrobiła. Jest to dobry patent! Można wziąć zwykły licznik rowerowy i podczepić te dwa kabelki od sensora pod kabelki tego adaptera i wtedy powinno to działać jak zwykły magnes, a być 50x mniej awaryjne i łatwiejsze do zrobienia. To jest jakaś myśl. Oczywiście można też przeszczepić zegary z innego motorka. Może w przyszłości zaprezentuję jak ja bym widział zegary ZetKi w wersji elektronicznej.


Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Motocykl: Honda CBF600 '04

Offline

 

#7 2012-10-28 10:47:03

 Slawkowski

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Gorzów Wlkp.
Zarejestrowany: 2011-03-10
Posty: 2842
Punktów :   26 
Pojazd: Zetka+,K125,C5 2.0 HDi,Qubo1.3
Wiek: 41
WWW

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

Dużo jest liczników KOSO, które w zestawie posiadają taką przejściówkę.

Offline

 

#8 2012-10-28 11:09:42

 kamilek112

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

4600622
Skąd: Klimontów/Swiętokrzyskie
Zarejestrowany: 2012-06-29
Posty: 1818
Punktów :   16 
Pojazd: Honda nsr 125
Wiek: 97'
WWW

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

A co myślicie jak by założyć takie liczniki od nsr do zetki, foto z gb street http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/ … 167/964536
A tu filmik http://www.youtube.com/watch?v=UDrT_CdF … re=related

Ostatnio edytowany przez kamilek112 (2012-10-28 11:12:18)


http://i59.tinypic.com/2d8gtaq.jpg
"Dz*wki, wóda, ostra feta, to nie dla mnie mam ROMETA <3"
Była: http://www.zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=2505&p=1
Jest: http://zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=5508

Offline

 

#9 2012-10-28 11:36:25

 automateusz

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Call me!
Skąd: Szczecin
Zarejestrowany: 2011-08-20
Posty: 462
Punktów :   -6 
Pojazd: Honda CBF600 '04

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

Powiem co o nich myślę:
Masakra! Wszystko zgapili z Aprili RS, tyle że ona ma na linkę prędkościomierz i obrotomierz (przynajmniej się nie psuje).
No ale ogólnie to widzę, że w wersji ze zdjęcia nie mają kontrolek (przyklejone taśmą), a z filmiku, że wskazówka prędkościomierza nie stoi na 0.
Zegary ogólnie fajne, ale czujnika temperatury nie masz w Zetce (ew. można zamontować)
To są zegary Aprili:
http://images40.fotosik.pl/1817/8ad1cefda6ee20e7gen.jpg
A to NSR:
http://polskajazda.pl/db/images_thumb_964536_800_800_resize.jpg
Link do zdjęcia: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/ … 167/964536

Ostatnio edytowany przez PickNick (2012-10-28 15:09:15)


Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Motocykl: Honda CBF600 '04

Offline

 

#10 2012-10-28 14:22:29

 kamilek112

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

4600622
Skąd: Klimontów/Swiętokrzyskie
Zarejestrowany: 2012-06-29
Posty: 1818
Punktów :   16 
Pojazd: Honda nsr 125
Wiek: 97'
WWW

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

zależy, albo aprilia zgapiła z nsr:D
A co do wskaźnika temp, to nie dało by się jakoś przerobić na wskaźnik paliwa ?


http://i59.tinypic.com/2d8gtaq.jpg
"Dz*wki, wóda, ostra feta, to nie dla mnie mam ROMETA <3"
Była: http://www.zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=2505&p=1
Jest: http://zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=5508

Offline

 

#11 2012-10-28 14:25:14

 Moto

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-06-17
Posty: 341
Punktów :   
Pojazd: Romet Router Ws 50

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

czyli obrotomierze jak i prędkościomierze koso pasują do zetki ?

tu macie jeszcze jeden adapter http://allegro.pl/adapter-pod-filtr-ole … 78910.html   co o nim myślicie ?

Ostatnio edytowany przez Motorower (2012-10-28 14:27:36)


http://img28.imageshack.us/img28/9168/ubws50.png
Przebieg: ~6.000km

Offline

 

#12 2012-10-28 15:09:46

 PickNick

http://oi58.tinypic.com/nbviuo.jpg

Zarejestrowany: 2010-11-12
Posty: 2630
Punktów :   17 
Pojazd: Yamaha fz1 Fazer

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

Powiem co o nich myślę:
Masakra! Wszystko zgapili z Aprili RS, tyle że ona ma na linkę prędkościomierz i obrotomierz (przynajmniej się nie psuje).
No ale ogólnie to widzę, że w wersji ze zdjęcia nie mają kontrolek (przyklejone taśmą), a z filmiku, że wskazówka prędkościomierza nie stoi na 0.
Zegary ogólnie fajne, ale czujnika temperatury nie masz w Zetce (ew. można zamontować)
To są zegary Aprili:
http://images40.fotosik.pl/1817/8ad1cefda6ee20e7gen.jpg
A to NSR:
http://polskajazda.pl/db/images_thumb_964536_800_800_resize.jpg
Link do zdjęcia: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/ … 167/964536

No a to są od fazera i co?

http://foto.scigacz.pl/gallery/test_motocykli/13.jpg

Offline

 

#13 2012-10-29 19:22:48

 kapselgekon

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Call me!
Skąd: Sosnowiec,Katowice
Zarejestrowany: 2012-07-14
Posty: 390
Punktów :   14 

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

A widziałeś zetkę pędzącą 260? To by śmiesznie wyglądało że jednocylindrowiec za 3500zł wyścignie np Hondę CBR za 20.000zł :7 Więc odrazu wiadomo że to fake. A poza tym przecież nie da się tego zmieścić nad lampą która w zeci jest stosunkowo wysoko więc polecałbym coś z wyświetlaczy uniwersalnych koso są dosyć drogie ale efektowne i ładne. I zauważcie że te zegary są schowane za owiewką.

Ostatnio edytowany przez kapselgekon (2012-10-29 19:26:31)

Offline

 

#14 2012-10-29 20:34:12

 kamilek112

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

4600622
Skąd: Klimontów/Swiętokrzyskie
Zarejestrowany: 2012-06-29
Posty: 1818
Punktów :   16 
Pojazd: Honda nsr 125
Wiek: 97'
WWW

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

1. to że ma na liczniku 200 to nie znaczy że ma tyle leciec, mój kumpel w keeway leone rk 50 ma licznik wyskalowany do 200 km/h fabrycznie
2.Lampe zawsze można obniżyć


http://i59.tinypic.com/2d8gtaq.jpg
"Dz*wki, wóda, ostra feta, to nie dla mnie mam ROMETA <3"
Była: http://www.zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=2505&p=1
Jest: http://zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=5508

Offline

 

#15 2012-10-29 20:43:58

 lukas12949

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

23685816
Skąd: Okolice Leżajska (Jastrzębiec)
Zarejestrowany: 2011-11-06
Posty: 154
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka 50 + MZ ETZ 250
Wiek: 15

Re: [PYTANIE] Przejściówka prękościomierza

Mnie się raz pytali czy mi zetka 120 pójdzie


http://img841.imageshack.us/img841/2033/usebari.png

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Jak napisac klase cod stary anime filmy pełnometrażowe online pliki na serwer ts3 suszone sliwki a ulewanie www.pokemon-pbf-forum.pun.pl