Ogłoszenie

#1 2013-01-20 11:00:05

 rekoz.

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

5709045
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 2012-04-22
Posty: 239
Punktów :   
Pojazd: Leone Diavolo 50
Wiek: '98
WWW

Offline

 

#2 2013-01-20 11:02:21

 zetka50

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

15909310
Skąd: Woj. Podlaskie
Zarejestrowany: 2010-11-14
Posty: 1626
Punktów :   14 
Pojazd: Romet K125 ,Golf 3 TDI, Simson
Wiek: 22

Re: Akumulator

12v


Golf 3 By Zetka50.
Zetka By Zetka50.  ZETKA SPRZEDANA OBECNIE ROMET K125   
Romet K125 By Zetka50.

Pomogłem Daj +

Offline

 

#3 2013-01-20 11:08:10

 rekoz.

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

5709045
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 2012-04-22
Posty: 239
Punktów :   
Pojazd: Leone Diavolo 50
Wiek: '98
WWW

Offline

 

#4 2013-01-20 11:35:36

 Mlody995

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

7745562
Skąd: Bydgoszcz
Zarejestrowany: 2013-01-16
Posty: 77
Punktów :   
Pojazd: Xcross 50
Wiek: 17

Re: Akumulator

Jeśli masz go od nowości to fabryka nie miała więcej 12v to wrzuciła ci 6V.
Chyba że go kupiłeś od kogoś to sobie podmienił bo kto sprawdza akumulator przy kupnie jaki jest

Ostatnio edytowany przez Mlody995 (2013-01-20 11:36:22)

Offline

 

#5 2013-01-20 17:07:26

 Moto

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-06-17
Posty: 341
Punktów :   
Pojazd: Romet Router Ws 50

Re: Akumulator

Mlody995 napisał:

Jeśli masz go od nowości to fabryka nie miała więcej 12v to wrzuciła ci 6V.
Chyba że go kupiłeś od kogoś to sobie podmienił bo kto sprawdza akumulator przy kupnie jaki jest

większych bzdur tu dawno nie czytałem ...


http://img28.imageshack.us/img28/9168/ubws50.png
Przebieg: ~6.000km

Offline

 

#6 2013-01-20 17:33:41

 rekoz.

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

5709045
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 2012-04-22
Posty: 239
Punktów :   
Pojazd: Leone Diavolo 50
Wiek: '98
WWW

Offline

 

#7 2013-01-20 17:42:25

 Wertys

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: Tomaszów Lub.
Zarejestrowany: 2012-02-10
Posty: 199
Punktów :   
Pojazd: Benzer Aston 125 i Ogar 200
Wiek: 17

Re: Akumulator

12v

Offline

 

#8 2013-01-20 17:53:22

 lisek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-11-30
Posty: 646
Punktów :   10 
Pojazd: ZK+ 72cc
Wiek: 17

Re: Akumulator

12v taki powinien być akumulator. W zetce mamy tak samo 12 v instalację.

Offline

 

#9 2013-01-20 18:27:35

 rekoz.

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

5709045
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 2012-04-22
Posty: 239
Punktów :   
Pojazd: Leone Diavolo 50
Wiek: '98
WWW

Offline

 

#10 2013-01-20 19:02:51

 Slawkowski

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Gorzów Wlkp.
Zarejestrowany: 2011-03-10
Posty: 2842
Punktów :   26 
Pojazd: Zetka+,K125,C5 2.0 HDi,Qubo1.3
Wiek: 41
WWW

Re: Akumulator

Może 6Ah ?
Przy aku 6V musiałbyś mieć całą instalację na 6V (łącznie z  żarówkami), ale może i masz tam u siebie taką instalację (niektóre modele Simsona albo i większość miała właśnie 6V).

Offline

 

#11 2013-01-20 19:36:38

 lisek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-11-30
Posty: 646
Punktów :   10 
Pojazd: ZK+ 72cc
Wiek: 17

Re: Akumulator

WS50 mają instalację na 12v. Lecz musisz wziąć książeczkę serwisową i dobrze zobaczyć bo możesz mieć 6v albo 12v. jak podłączysz zły aku. to możesz coś spalić np. światła albo cała elektryka ci siądzie.

Offline

 

#12 2013-01-20 21:04:34

 Slawkowski

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Gorzów Wlkp.
Zarejestrowany: 2011-03-10
Posty: 2842
Punktów :   26 
Pojazd: Zetka+,K125,C5 2.0 HDi,Qubo1.3
Wiek: 41
WWW

Re: Akumulator

W najlepszym wypadku powinien spalić się bezpiecznik, ale nie ma co ryzykować, szkoda instalacji. Jeżeli na akumulatorze nie można znaleźć oznaczenia dot. napięcia (mało prawdopodobne), to przy braku voltomierza wystarczy wyciągnąć dowolną żarówkę i sprawdzić na niej oznaczenie (6 lub 12V).

Offline

 

#13 2013-01-20 22:34:08

 zetka50

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

15909310
Skąd: Woj. Podlaskie
Zarejestrowany: 2010-11-14
Posty: 1626
Punktów :   14 
Pojazd: Romet K125 ,Golf 3 TDI, Simson
Wiek: 22

Re: Akumulator

zrób foto akumulatora


Golf 3 By Zetka50.
Zetka By Zetka50.  ZETKA SPRZEDANA OBECNIE ROMET K125   
Romet K125 By Zetka50.

Pomogłem Daj +

Offline

 

#14 2013-01-21 10:29:50

 GuMiS

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Belgiè, Brussel
Zarejestrowany: 2011-08-08
Posty: 3381
Punktów :   28 
Pojazd: Romet Z150
Wiek: 21

Re: Akumulator

Na 100%, nie masz 6V.
Pi pierwsze, żarówki by Ci się pewnie wcale nie zapaliły, po drugie rozrusnzikiem byś nawet nie zakręcił, a instalacja jest 12V.


Ciągle się przemieszczam,
uciekam przed słońcem i deszczem,
jeżdżę, nie wiem kiedy skończę nareszcie,
gdzie mieszkam, gdzieś tam w jakimś mieście,
jak królewna śnieżka za siedmioma, w swym królestwie.

Offline

 

#15 2013-01-21 11:10:12

 derzawi1

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

2867750
Skąd: zaborów
Zarejestrowany: 2012-03-04
Posty: 571
Punktów :   
Pojazd: romet zetka50
Wiek: 18

Re: Akumulator

Na pewno 12v a akumulator jest taki sam ja w zeci czyli 6ah lub 4ah.

Będziesz wymieniał aku? jak tak to kup największy jaki tam wlezie nie ebdzie problemu z rozruchem w zimie

Bo na seryjnym nie odpalisz szkoda gadać o tym szajscie mój wytrzymał 8miechów i prawie END.

Ostatnio edytowany przez derzawi1 (2013-01-21 11:13:18)

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Rozchyl pupe zazdrosny mąż forum www.digitalworlpl.pun.pl www.rudolfik-ekonomiczna.pun.pl 1.9tdi nie z przeplywomierzem nie chce jechac