Ogłoszenie

#1 2012-09-17 22:15:36

 barteczek667

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Skąd: Wasilków
Zarejestrowany: 2011-03-06
Posty: 53
Punktów :   
Pojazd: zetka 50, jawa 350
Wiek: 14

[Pytanie]gas-box

Witam, mam pytanie związane z gas-boxem czy wogóle się da go założyć jak tak to w jaki sposób i prosiłbym o rysunek.


prefix!/srubekl

Offline

 

#2 2012-09-18 18:24:36

 Gost Rider

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: Mechowo
Zarejestrowany: 2011-06-18
Posty: 830
Punktów :   11 
Pojazd: Romet ZXT 125 & Dafier HW50B
Wiek: 35
WWW

Re: [Pytanie]gas-box

Do zetki i w ogóle innych silników 4T gaz-box się nie nadaję nie montuję.Gaz-box montuje się do silników 2T dzięki czemu poprawia się reakcja silnika na dodanie gazu.Wpisz w google słowo gaz-box i będziesz miał multum rysunków i porady jak to założyć.


Po czym poznać dobrego motocyklistę?
Po umiejętności przewidywania i krytycznego traktowania własnych umiejętności.
Dobry motocyklista nie lekceważy praw fizyki, zawsze podchodzi z dużą nieufnością do innych uczestników ruchu, z góry zakłada, co dany delikwent może zrobić i jak wówczas będzie się ratował. Stara się myśleć także za innych.

Offline

 

#3 2012-10-07 14:57:03

 Ashir

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Skąd: kraków
Zarejestrowany: 2011-09-11
Posty: 156
Punktów :   
Pojazd: romet zetka 50 +
Wiek: 17

Re: [Pytanie]gas-box

Offline

 

#4 2012-10-07 16:07:03

 derzawi1

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

2867750
Skąd: zaborów
Zarejestrowany: 2012-03-04
Posty: 571
Punktów :   
Pojazd: romet zetka50
Wiek: 18

Re: [Pytanie]gas-box

Wiesz to dobrze działa w silnikach AM6 taki koleś którego znam ma to zamontowane szybciej kręci na obroty

Offline

 

#5 2012-10-09 16:18:35

matikopl

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2012-08-13
Posty: 21
Punktów :   

Re: [Pytanie]gas-box

A w Zetce jaki jest typ silnika? Zdało by to egzamin w Zetce ?

Offline

 

#6 2012-10-09 17:48:16

 CzaQQ

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

7473259
Skąd: Tarnowskie Góry
Zarejestrowany: 2010-12-09
Posty: 886
Punktów :   14 

Re: [Pytanie]gas-box

w zetce masz typ silnika pionowego 4 suowowego, gornozaworowego z 2 zaworami na cylinder, nie, nie zdaloby egzaminu w zetce

Offline

 

#7 2012-10-12 15:27:36

Klusek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-01-14
Posty: 696
Punktów :   

Re: [Pytanie]gas-box

Tego nawet nie da rady założyć ponieważ trzeba mieć kranik i gaźnik podciśnieniowy jak w skuterze a w zetkach itp. wszystko odbywa się grawitacyjnie więc o gas boxie możesz zapomnieć. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi

Offline

 

#8 2012-10-22 16:48:10

 kieterman

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-12
Posty: 2023
Pojazd: Romet Zetka 125
Wiek: 17

Re: [Pytanie]gas-box

Gasbox w Zetce jeszcze bardziej by ją zamulił , wolniej by się zbierała . A po za tym nie ma za brdzo gdzie tego umieścić w skuterze to jeszcze pod kanapę tam wejdzie ...


http://img407.imageshack.us/img407/844/kieterman.png

Offline

 

#9 2012-11-01 14:35:09

Guildos

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2012-10-30
Posty: 8
Punktów :   

Re: [Pytanie]gas-box

http://promoto.pun.pl/viewtopic.php?id=32 sorry, że linkiem, ale nie chce mi się jeszcze raz pisać itd...

A jak leci grawitacyjnie to jeżeli się nie myle ( a prawdopodobnie myle) to wystarczy w króćcu wywiercić dziurę, wkręcić dyszę i podłączyć gasbox jak tutaj



Ostatnio edytowany przez Guildos (2012-11-01 14:40:25)


Zapraszam na moje forum o motocyklach, motorowerach i quadach/ATV http://promoto.pun.pl/

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
poznam kochanka deblin hotkey local machine jak usunąć mikstura z żywokostu na alkoholu elf tatuaz znaczenie www.forumpatiozabki.pun.pl